AllofBrein

AllofMP3 verkeert momenteel in zwaar weer. Eerder schreef ik al dat de Recording Industry Association of America (RIAA) de Russische muziekdienst voor de rechter wilde slepen en nu is bekend welk bedrag er met de rechtszaak is gemoeid: de RIAA eist 150.000 dollar per verkochte track. Aangezien AllofMP3 ongeveer elf miljoen muziekbestanden heeft verkocht, gaat het om een totaalbedrag van maar liefst 1,65 biljoen dollar. De muziekindustrie beschouwt AllofMP3 als nietsontziende piraten die geld verdienen aan het verkopen van illegale muziekbestanden en probeert uit alle macht de site offline te halen. Zonder al te veel succes overigens. Moederbedrijf MediaServices (dat ook iTunes-kloon allTunes.com beheert) maakt zich geen enkele zorgen en verwijst naar een overeenkomst die het heeft getroffen met lokale rechtenorganisaties. Bovendien opereert AllofMP3 niet in New York, aldus MediaServices in een verklaring, waardoor het bedrijf niets te verwijten valt. Eerder al weigerden Visa en MasterCard om nog langer met MediaServices zaken te doen en het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat het doek valt. De RIAA hoopt met nieuwe copyrightregels in Rusland AllofMP3 definitief op de knieën te dwingen.

En nu ik toch bezig ben: Stichting Brein maakte begin deze week de 'cijfers' van 2006 bekend. Het afgelopen jaar heeft Brein 115 illegale uitwisselsites offline gehaald, goed voor ruim anderhalf miljoen geregistreerde gebruikers. In 2006 ondernam Brein meer dan twaalfduizend keer actie tegen piraterij. Ruim achtduizend keer werden advertenties voor illegale films en muziek verwijderd. Enkele tientallen keren werden sites strafrechtelijk vervolgd. De opgelegde boetes varieerden van enkele duizenden tot 110.000 euro. Directeur Tim Kuik is trots: ''De grootste slag is geslagen. De p2p-sites in Nederland zijn bijna volledig opgerold.'' Voor dit jaar richt de stichting zijn pijlen op sites die vanuit het buitenland gerund worden, maar ook in Nederland actief zijn. En tot zover deze saaie post (zoals vriendin Eva 'm zou bestempelen...).

peter Woensdag 03 Januari 2007 at 11:55 pm | | nieuws

Eén reactie

Ergens heeft Eva wel gelijk, maar een journaal met alleen maar goed nieuws is ook niets, toch?

yak, (URL) - 11-01-’07 10:24
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.