Back to the Future

Vroeger was het natuurlijk niet allemaal beter, wel een stuk overzichtelijker. Je schuifelde in de videotheek stiekem langs het hoekje met de pornofilms en ging naar huis met een stapeltje Bud Spencer en Terence Hill, aangevuld met een onzinnige karatefilm, die je later samen met je vader bekeek omdat je moeder niet van die gewelddadige flauwekul hield.

Naar de bioscoop gaan was een uitje en als je geluk had, zag je een film die zich stevig verankerde in je (toen nog) sluimerende jaren tachtig-gevoel. In mijn geval waren dat twee films: 'Labyrinth' (1986) en 'Back to the Future' (1985). Laatstgenoemde SF-film betekende de grote doorbraak van Michael J. Fox, die later zou uitgroeien tot een ikoon van de jaren tachtig (mede dankzij zijn rol in de serie 'Family Ties').

Een van de leukste dingen aan 'Back to the Future' is de gebruikte muziek, met onder andere Huey Lewis & The News (die een gigantische hit scoorden met 'The Power of Love') en de prima score van Alan Silvestri. Voordat ik mijn stoel sop van nostalgie (want zoveel heb ik hier nu ook weer niet over te melden): download de soundtrack uit 1985 via Rapidshare (67 MB, 320 kbps) en geniet van onder meer Silvestri's acht minuten durende 'Back To The Future Overture', twee tracks van Huey Lewis en Lindsey Buckinghams 'Time Bomb Town' (een van de weinige solohits van de Fleetwood Mac-gitarist).

En voor wie nog dieper wil wegzinken in het zompige moeras van jeugdherinneringen heb ik het beste van Bud Spencer en Terence Hill in de aanbieding, oftewel: de muziek uit meesterwerken als 'De Vier Vuisten De Lucht In', 'De Vier Vuisten Van De Duivel' en 'De Vier Vuisten Op Safari' – de Nederlandse titels zijn onovertroffen... De kwaliteit van de tracks is beroerd (het lijkt wel opgenomen van de originele Betamax-tapes) en de liedjes zijn eigenlijk best wel heel erg slecht, maar hoogstwaarschijnlijk zorgen ze voor een zweem van een nostalgische glimlach (45 MB, 128 kbps - klikken op Click to download, waarna je wordt doorgesluisd naar Rapidshare).

Admin Donderdag 04 Januari 2007 at 11:56 pm | | 80s

drie reacties

ik zou graag willen kijken want wij houden veel van een beetje oudere films

moogle, - 13-01-’07 12:33

wij zijn erg geintreseerd in films en ik vind het leuk om ze zelf te downloaden en vooral omdat ik veel thuis zit omdat ik invalide ben.

moogle, - 13-01-’07 12:45

waarom kan ik niet inloggen als vaste bezoeker?

moogle, (E-mail ) - 13-01-’07 12:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.