Commentaar

Een objectieve muziekjournalist is een utopie. Objectiviteit is weliswaar tot op zekere hoogte mogelijk, maar het levert verdomd saaie stukjes op. Of je moet natuurlijk dol zijn op een gortdroge opsomming van feitjes, data en namen. Ik vind het zelf altijd erg leuk als iemand je vol passie probeert te overtuigen waarom een bepaalde artiest zulke meesterlijke muziek maakt of waarom een groep liever vandaag dan morgen hun instrumenten aan de wilgen moet hangen. Araglin.nl bestaat nu ruim twee jaar en in die tijd heb ik mijn mening nooit onder stoelen of banken gestoken – dit tot woede van menig bezoeker. Ik denk bijvoorbeeld dat ik zowel op de HIM- als Europe-fanclub niet echt welkom ben, getuige de felle reacties op de betreffende entry's - ik heb een dikke huid en vind het stiekem wel grappig.

Enige tijd geleden schreef ik een stukje over het Magic Organ van Jaap Keizerswaard. Op internet kon ik nauwelijks informatie vinden en ik heb me voor mijn licht ironische entry voornamelijk gebaseerd op de informatie op de lp-hoes, die niet al te uitgebreid was. En daarmee was de kous af, zo dacht ik. Wie kent immers Jaap Keizerswaard nog? Ik had buiten het Nederlands Orgelforum (midi alert!) gerekend. Moderator Fred werd door Jaap Keizerswaard persoonlijk op de hoogte gebracht van mijn stukje, waarna hij mij een mailtje stuurde met een overzicht van enkele onjuistheden en het verzoek om het te verwijderen of aan te passen.

En hoewel Fred de toon van mijn entry niet echt kon waarderen ('een wat droevig stukje'), vond hij het leuk om te merken dat het Magische Orgel nog niet vergeten was. Nu ben ik ook de beroerdste niet en heb ik in ieder geval voor gezorgd dat de feiten correct zijn. Dat ik orgelmuziek nog steeds bij vlagen angstaanjagend vind, tja, dat is een kwestie van smaak... En voor wie nieuwsgierig is geworden: op zaterdag 27 januari organiseert het Nederlands Orgelforum een uitje naar het Magic Organ, waarbij je Jaap vragen kunt stellen en zelf ook even aan zijn orgel mag zitten.

peter Maandag 08 Januari 2007 at 11:54 pm | | overig

twee reacties

Araglin
I want to let you know that I read your articles each day, en daarvan ik gebruikte zijn
artikelen als grondwerk voor de Nederlandse Taal te leren.

Hartelijk Bedankt!!

Nico

Nico van Oudenallen, (E-mail ) - 10-01-’07 06:08

Beste Nico, dank voor je reactie! Begrijp ik het nu goed dat je mijn artikelen onder meer gebruikt om Nederlands te leren? Respect! :-)

Araglin, - 10-01-’07 09:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.