Pepsi & Shirlie

Eind vorige week liet George Michael zich ontvallen wel zin te hebben in een Wham!-reünie, 21 jaar na hun afscheidsconcert in het Londense Wembley Stadion. Wham!-maatje Andrew Ridgeley leeft momenteel redelijk anoniem met Bananarama-zangeres Keren Woodwaard en hun zoontje in het rustieke Cornwall, en lijkt niet niet zoveel trek te hebben in een een zaal vol gillende dertigers. Ik vind alles best, zolang Pepsi en Shirlie maar van de partij zijn. Deze twee zangeressen horen net zo bij Wham! als intieme ontmoetingen in openbare toiletten bij George Michael.

Shirlie Holliman (de blonde) en Pepsi Demacque (die eigenlijk zangeres D.C. Lee verving, die na de single 'Club Tropicana uit Wham! stapte) waren meer dan slechts achtergrondzangeressen; ze werden naar voren geschoven als de vrolijke meisjes die het meer dan goed met George en Andrew konden vinden, en zorgden ervoor dat de groep een breed publiek aansprak. Na het uiteenvallen van Wham! besloten Pepsi en Shirlie als duo verder te gaan. Met hun debuutalbum 'All Right Now' (1987) gingen de dames uitstekend van start; de singles 'Heartache' en 'Goodbye Stranger' werden grote hits. Opvolger 'Change' (1991) deed het een stuk minder en hun pogingen om mee te liften op de rave-rage liepen op niets uit, waarna de koek op was.

Shirlie trouwde met Spandau Ballet-bassist Martin Kemp, ging acteren (onder meer in de Engelse soap Eastenders), kreeg twee kinderen (Haley en Roman) en werkt momenteel bij de George Michael-fanclub. Pepsi stortte zich op musicals, tourde met Mike Oldfield, doet af en toe wat sessiewerk (voor onder andere Geri Halliwell) en woont nu in Nieuw-Zeeland. Het is geen wonder dat 'All Right Now' grotendeels is vergeten; het album bevat luchtige, niets-aan-de-hand popliedjes met een lichte r&b-inslag en nadrukkelijke Stock, Aitken & Waterman-echo's, die soms heel in de verte aan Lisa Stansfield doen denken, maar lang niet zo overtuigend. Download een acceptabele vinyl-rip van 'All Right Now' (320 kbps vbr, 65 MB), inclusief het nog altijd bijzonder fijne 'Heartache'.

Overigens: weet iemand waar je zo'n stofwisser voor lp's kunt kopen? Of heeft iemand nog zo'n ding op zolder liggen?

peter Zondag 18 Februari 2007 at 10:47 pm | | 80s

twee reacties

Zo’n stofwisser (platenborstel) kun je in Utrecht halen bij o.a. De Plaatboef of Hifi Studio Wilbert. Ook online natuurlijk wel te koop voor ca. een tientje…
http://www.highfidelitydiscs.nl/customer..

Als je nogal vieze kringloopplaten hebt, kan ik je aanraden met de aloude Knosti Disco aan de slag te gaan…
http://www.highfidelitydiscs.nl/customer..

HD, (E-mail ) (URL) - 19-02-’07 16:43

Kijk! Dank voor de tip Hans! Ik zal eerdaags eens binnenwippen bij De Plaatboef.

Araglin, - 19-02-’07 16:57
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.