Mic in tracks

David Dixon ('Stark Effect') speurt het internet af op zoek naar willekeurige geluidsopnamen, gemaakt door mensen die hun geliefde een audioboodschap willen sturen, aan het rommelen zijn met hun geluidskaart of hun baby achter de microfoon zetten. Hij gebruikt de opnamen vervolgens als geraamte voor zijn eigen nummers, zogeheten 'mic in tracks'. Dat levert vreemde, bijna voyeuristische muziek op. 'Bunnyrabbits, satan, cheese and milk' is vreemd, 'Testing 1-2-3' is nog vreemder en 'Eeples and beeneenees' slaat alles. Een nummer als 'I miss you' is daarentegen nogal melancholisch, zeker als je bedenkt dat het om mensen gaat zoals jij en ik.

Een "mic in track" is overigens een geluidsopname gemaakt met MusicMatch Jukebox. De opnamen worden standaard bewaard onder de naam 'mic in track' en laten zich dus eenvoudig opsporen via de diverse p2p-programma's. Wellicht hoor je ooit jezelf nog eens voorbijkomen?

peter Zondag 28 November 2004 at 12:25 am | | interessant

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.