WVTTK

Hoewel het lijkt alsof Araglin.nl als een rustiek eilandje ronddobbert in een parallel universum waar nauwelijks invloeden uit de 'gewone' wereld doordringen, houd ik natuurlijk wel al het muzieknieuws en de nieuwe releases in de gaten – ik schrijf er alleen niet zo vaak over. Dat kunnen andere sites veel beter en bovendien vind ik het leuker om (bijna) vergeten artiesten onder het stof vandaan te halen of groepen in het zonnetje te zetten die smeken om een doorbraak.

Zo af en toe wil ik wel een uitzondering maken, want de afgelopen weken was ik (en de hele wereld met mij) getuige van de teloorgang van Britney Spears. Na haar scheiding leek het wel alsof alsof alle stoppen bij de voormalige popdiva doorsloegen; ze sloeg aan het feesten, werd gefotografeerd zonder ondergoed, kotste haar vriendinnen onder, schoor haar hoofd kaal en zocht uiteindelijk haar toevlucht in een ontwenningskliniek. Alles werd in geuren en kleuren door de roddelpers vastgelegd, waarbij geen smeuïg detail onvermeld bleef.

Dat de trieste soap rond Britney nog lang niet ten einde is (en tevens de reden van dit stukje) bewees een artikel op Nu.nl vandaag. Ik citeer: ''Britney Spears heeft onlangs in de ontwenningskliniek geprobeerd zich op te hangen met een laken. Dat meldt de Britse tabloid News of the World. De popdiva zou de zelfmoordpoging hebben gedaan nadat ze het nummer 666 op haar kaal geschoren hoofd had gekrast en een paar keer had uitgeroepen 'de antichrist' te zijn.'' Mijn mond viel open bij het lezen van zoveel onzinnigheid. Triest en tegelijk bijzonder fascinerend – van superster naar een meelijwekkend vogeltje.

Goed, en nu ik toch bezig ben: VPRO's 3Voor12 meldt dat muziekblad Revolver ermee ophoudt, ruim een jaar nadat het eerste nummer verscheen. In een mail aan medewerkers en relaties schrijft hoofdredacteur Tjerk Lammers ''Ons blad liep goed, er meldden zich flink veel nieuwe abonnees aan, maar het huishoudboekje vertoonde toch enkele grote gaten.'' Revolver heeft op dit moment 2.000 abonnees, twee keer zoveel als werd verwacht. ''Ik ga geen inzicht geven in ons huishoudboekje, maar laten we het erop houden dat er te veel geld uitgegeven werd aan dingen die niet direct met het blad te maken hadden. [...] Het waren dingen die buiten mijn competenties om gaan, zakelijke dingen.'' Revolver hoopt binnenkort een doorstart te kunnen maken. Hoe en wanneer is nog niet duidelijk.

peter Maandag 05 Maart 2007 at 11:49 pm | | nieuws

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.