Dutch Bloggies 2007

De uitreiking van de Dutch Bloggies heb ik dit jaar aan me voorbij laten gaan. Dinsdagavond half zeven in Den Haag is niet alleen een nogal onhandig tijdstip, eerlijk gezegd had ik maar weinig vertrouwen in mijn kansen. En terecht, zo bleek. De Dutch Bloggie 2007 voor Beste Muziekweblog gaat namelijk naar... webloggende muzikant Marco Raaphorst. Van harte gefeliciteerd Marco!

De onderbouwing van jurylid Timur Perlin: ''Na de eerste stemronde stonden twee blogs op een gedeelde eerste plaats, FileUnder en Jazzpodium, gevolgd door Alternative.blog.nl en Popscene. Wat zou de doorslag geven? De vele recensies bij FileUnder of de sterke concentratie op één genre van Jazzpodium? Totdat een van de juryleden opmerkte dat er wel erg vaak ‘lees verder’ op de blogs staat, dat andere media daar beter in zijn en dat er niet eens muziek is te vinden. Je mag van een muziekblog met alle beschikbare embedded players en blog plugins op het web toch wel verwachten dat je er iets kunt horen? Daarmee kwam de weblog van Marco Raaphorst in beeld. Een bloggende musicus zoals hij zichzelf omschrijft. Zijn blog is een en al muziek. Vinger aan de pols houdend over relevante ontwikkelingen zoals Creative Commons en DRM. Geopinieerd over de actuele stuiptrekkingen van de industrie. En creatief in het toepassen van moderne webtechnieken.''

En inderdaad, een interessant weblog over voornamelijk de mechanismen en technologieën die op de achtergrond een rol spelen in de muziekindustrie, hoewel ik Marco's log wel een hoog VPRO-gehalte vind hebben en het 'scherpe randje' enigszins mis. Maar goed, Marco is zelf muzikant en kijkt op een hele andere manier naar muziek dan ik dat doe. Vooralsnog blijf ik stug doorloggen, waarbij ik me graag laat voorstaan op mijn slechte smaak. Op naar de volgende nominatie! Vier keer is scheepsrecht, nietwaar? (Hier vind je overigens de andere juryrapporten.)

peter Dinsdag 20 Maart 2007 at 11:59 pm | | overig

Eén reactie

Wat mij betreft had jij ‘m mogen winnen Araglin. Je muzikale veelzijdigheid heeft me gewezen op een hoop pareltjes die ik in de loop der jaren bijna vergeten was.

Roland, (E-mail ) (URL) - 21-03-’07 13:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.