WahWah

Mijn vader was (en is) een groot Rolling Stones-fan en hoewel hij weliswaar enkele lp's van de Beatles in huis had, knalden vooral 'Aftermath', 'Their Satanic Majesties Request' en 'Beggars Banquet' tjdens mijn jeugd op vol volume uit de speakers in de woonkamer. De Beatles kwamen pas aan bod toen ik de plaatselijke muziekbibliotheek ontdekte, waar men net bezig was de overstap van lp naar cd te maken en stapels oude platen voor een zacht prijsje van de hand deed. In de berg lp's die ik toen kocht, bevonden zich ook gehavende exemplaren van 'Revolver' en 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band', twee legendarische Beatles-platen.

'Revolver' was een briljant album, maar aan 'Sgt. Pepper's' kon ik maar niet wennen. Hoewel er weliswaar een paar erg fraaie nummers op stonden, kwam het album met de fascinerende uitklaphoes op me over als een bonte en onsamenhangende kermisattractie. Dat ik niet de enige ben die hier zo over denkt bewijst het nieuwe nummer van WahWah, dat een special aan '40 jaar Sgt. Pepper's' heeft gewijd. Dertien (pop)journalisten (onder wie Joost Zwagerman, Leo Blokhuis, Kees 't Hart, Peter Buwalda, Jan Kuitenbrouwer en Thomas Verbogt) laten hun licht schijnen over het magnum opus van de Fab Four – dat dit niet altijd even positief is, moge duidelijk zijn.

Verder in het onlangs verschenen vijfde WahWah-nummer: Britt Stubbe mijmert over de erotiek van Prince (hoewel ik het nu wel een beetje gehad heb met verhalen over de geilheid van Prince – ook Joost Zwagerman heeft er nogal een handje van om opspelende puberhormonen te koppelen aan 'Purple Rain') en lezenswaardige artikelen over Townes Van Zandt, James Brown, Allen Toussaint en een geinig verhaal over Rick Springfield van de hand van Leon Verdonschot. Muziektijdschriften mogen het dan moeilijk hebben (getuige het stopzetten van Revolver en dalende oplagecijfers van Oor en Heaven), maar zolang de WahWah-redactie er elk jaar vier puike nummers weet uit te persen hoor je mij niet klagen. Je vindt WahWah in de boekhandel. Of beter nog: klik op de banner rechts om 'm direct te bestellen bij uitgeverij Nieuw-Amsterdam.

(Bij voldoende kliks stuurt een aardige meneer van Nieuw-Amsterdam mij een lijvig Beatles-boek – en nee, voor de rest ben ik niet omgekocht...)

peter Woensdag 21 Maart 2007 at 11:54 pm | | overig

Eén reactie

Kon je geen korting op WahWah bedingen voor vaste Araglin-lezers?

Over Townes van Zandt las ik gisteren nog een mooi verhaal in P.F. Thom?ses verhalenbundel ‘Greatest Hits’.

Overigens kocht ik destijds ook een berg lp’s (o.a. veel Joy Division en New Order) toen de lokale bieb z’n vinyl afdankte…

HD, (URL) - 22-03-’07 10:17
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.