Downloaden

In tegenstelling tot wat door sommigen wordt beweerd is het downloaden van films en muziek in Nederland volstrekt legaal – ook als het om een auteursrechtelijk beschermd materiaal van een illegale bron gaat. Het onbezoldigd downloaden was VVD-Europarlementariër Toine Manders een doorn in het oog, en in december diende hij een voorstel in om consumenten die inbreuk maken op het auteursrecht te kunnen vervolgen voor heling. Manders had het voornamelijk voorzien op namaakartikelen (zoals valse merkkleding of nep-Rolexen), maar volgens critici had hij zijn plan bewust zo geformuleerd dat internetters ook voor het downloaden bestraft kunnen worden. Ook als je geen idee waar de desbetreffende bestanden vandaan komen of in zee gaat met een muziekwinkel als AllofMP3.com, die het niet zo nauw neemt met het afdragen van auteursrechten.

Om een lang verhaal kort te maken: zijn voorstel kreeg eerder deze week niet genoeg stemmen van de leden van de Europese Unie en is dus van de baan. Het aanbieden cq. uploaden van muziek en films blijft strafbaar.

En voor wie tijdens het lezen van dit stukje in slaap dreigde te sukkelen: uit onderzoek van het tijdschrift gezondNU blijkt dat meer dan negentig procent van de Nederlanders wel eens in zijn neus peutert. De favoriete peuterplek is voor zowel mannen (31%) als vrouwen (33%) de bank thuis. Gevolgd door de auto bij de mannen (29%) en de wc bij de vrouwen (17%). Op kantoor wordt er weinig gepeuterd (2%). Ruim de helft van de ondervraagden zegt de neuspeuteropbrengst netjes in een zakdoek te doen. Bijna tien procent eet het op. En bijna een derde van alle mannen zegt: 'Ik draai er een balletje van en schiet dat weg'. En tot zover deze schokkende informatie. (Bron: Nu.nl)

peter Vrijdag 23 Maart 2007 at 01:34 am | | nieuws

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.