Selena

 

Alsof er een roestig luik naar een stoffige zolder wordt opengeklapt. Je klimt naar boven en verbaast jezelf over al die vergeten herinneringen, die je ietwat verongelijkt aanstaren omdat je ze zolang alleen hebt gelaten. Zoiets overkwam me net tijdens het beluisteren van het album 'Timebomb' (1989) van Selena. Vooral 'Shotgun' en titelnummer slingerden me rigoureus terug naar het verleden, toen ik enthousiast naar allerlei obscure lokale piratenzenders luisterde, de cassetterecorder in de aanslag...

Selena was een discozangeres uit Nijmegen, die eind jaren tachtig korte tijd vooral in het buitenland (vooral in Finland, Zweden, Portugal en Griekenland) erg populair was, mede dankzij haar sexy imago en dito videoclips. Haar debuutalbum 'Timebomb' (geschreven en geproduceerd door Marco Roosink en Nico Verrips, die later furore zouden maken als Mad'House) was voornamelijk gevuld met uptempo dance op het kruispunt tussen house en italo. Een beetje in het straatje van Sabrina en Sinita, die in dezelfde periode de hitlijsten bestegen (grappig feitje: de werkelijke naam van Selena was Sabrina, maar om verwarring te voorkomen werd er een andere naam in het leven geroepen).

Na een jaar of twee had Selena er genoeg van om steevast de wulpse stoeipoes uit te moeten hangen en gooide ze het over een andere boeg. Ze werkte kortstondig samen met Fox the Fox en schakelde vervolgens Evert Abbing, Walter Samuel en Jan Tekstra in (bekend van hun werk voor Loïs Lane), die voor haar de ballad 'Time After Time' schreven. De single sloeg niet aan en dat lot was ook 'Hit Me with Your Loving' beschoren. Het enthousiasme van platenmaatschappij EMI was intussen danig bekoeld en Selena's tweede album (dat gepland stond voor oktober 1990) zou nooit verschijnen. Selena vond het mooi geweest; begin jaren negentig ontmoette ze haar echtgenoot, werd moeder van drie kinderen en trok zich terug uit de muziekindustrie.

'Timebomb' is nog steeds een erg vrolijk album (met een occasionele sfeervolle ballad), hoewel het nu ook weer geen miskend meesterwerk is. Luister zelf (224 kbps, 59 MB – met dank aan Saltyka's Music Site).

peter Maandag 09 April 2007 at 11:49 pm | | 80s

Eén reactie

Ik ben al eeuwen op zoek naar die plaat. Kan iemand mij een kopie geven van het nummer SHOTGUN ? Of heeft iemand enig idee waar dit is te downloaden ?
Thanks.

monique, (E-mail ) - 19-10-’07 21:31
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.