Company of wolves

Het is altijd gevaarlijk om een film waar je goede herinneringen aan hebt, jaren na dato nog eens te bekijken. Zo viel 'The Goonies' (uit 1985) nogal tegen en ook 'Excalibur' (1981) had ik beter niet kunnen kopen. 'The company of wolves' (1984) is in mijn geheugen een uitstekende surrealistische horror/fantasy-film. En gelukkig is 'ie dat nog steeds.

De film van regisseur Neil Jordan staat bol van duistere sfeerbeelden en symboliek over weerwolven, Roodkapje, seksualiteit en de dood. En nu, jaren later, begrijp ik pas het script van Angela Carter over weerwolven en hun seksuele connotatie. Het welbekende sprookje van Roodkapje is natuurlijk een metafoor voor ontluikende vrouwelijkheid, de wolf in het verhaal staat voor de wellustige wereld van mannen, seks en lust. Maar ja, toen ik de 'The company of wolves' als klein jongetje zag, vond ik de film vooral griezelig en geheimzinnig.

Admin Zaterdag 04 December 2004 at 01:32 am | | film

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.