Demis

Het leuke van een weblog is dat de drempel om een reactie achter te laten of een mail te sturen bijzonder laag is. Zo af en toe ontvang ik dan ook mailtjes van lezers die blij zijn met een bepaald album of me voorzien van enkele geripte lp's. En dat is natuurlijk hartstikke leuk. Vreemd genoeg krijg ik steeds meer mail van mensen die menen direct met een artiest in conclaaf te zijn; in de loop der tijd ben ik aangezien voor onder andere Boney M-danser Bobby Farrell, Johan Timman, de groep Mycelium, de meidenband KUS en zelfs actrice Sylvia Kristel. Een kwestie van goed lezen, zullen we maar denken.

Het overgrote merendeel van de mail (niet dat ik er nu zo veel ontvang hoor, een handvol per week) wordt echter gestuurd door mensen die zich opwinden over een bepaald stukje. Ik word uitgemaakt voor van alles en nog wat omdat ik me kritisch uitlaat over hun favoriete artiest of een bepaalde cd maar niets vind. Over het algemeen negeer ik dergelijke berichten (het is blijkbaar lastig om te accepteren dat niet iedereen dezelfde mening is toegedaan), maar soms kan ik me niet inhouden. Zoals vanochtend. Het zonnetje scheen en met een vers kopje koffie binnen handbereik checkte ik mijn mail. Mijn aandacht werd getrokken door ene Thea die schreef: ''Wie U bent, weet ik niet, maar als U niet beter op de hoogte bent m.b.t. het leven van BEROEMDE MENSEN, zoals DEMIS ROUSSOS, kunt U voortaan misschien beter ZWIJGEN!!!''

In een moment van zwakte tikte ik een snelle reply en vroeg haar wat het probleem precies was. Ze antwoordde: ''Het probleem zijn mensen, zoals jij!'' Ik zocht het desbetreffende stukje over de Griekse zanger op en las het nog eens door. Tja, misschien was ik wat te sarcastisch, en had ik per ongeluk de voorzitster van de Demis Roussos-fanclub kwaad gemaakt. Ik stuurde haar een beleefd mailtje waarin ik om opheldering vroeg (wie A zegt...), met de toevoeging dat ik ook de beroerdste niet ben en met alle liefde feitelijke onjuistheden corrigeer. Haar antwoord volgde snel: ''Heb je zelf wel gelezen, wat je allemaal hebt geschreven ? In welk jaar werd Demis Roussos geboren ? (zie Wikipedia ). Dat was 't. Prettig weekend.''

Mmm.. okee, Demis is niet geboren in 1947 maar 1946 (inmiddels aangepast), en ehh... anders nog iets? Rare mensen heb je toch op internet.

peter Zaterdag 19 Mei 2007 at 11:46 pm | | overig

zeven reacties

Damm ik dacht dat je het album Attitudes onder de aandacht ging brengen, er staat een schitterrende cover op van the house of the rising sun

Arjan, - 21-05-’07 08:53

Leef je uit! :-) Ik heb dit album zelf niet, helaas.

Araglin, - 21-05-’07 10:21

ik ben op zoek naar het album maar is niet te vinden, als ik hem heb zal ik wel rippen

arjan, - 21-05-’07 13:56

Als je wilt heb ik wel die versie (plus een kleine veertig andere) van dit nummer en idd door demis (waarvan ik btw GEEN fan van ben) schitterend gedaan!! waarvan acte.
Overigens heb ik dat stukje weer es gelezen maar ik zie nog cynisme nog enig sarcasme wellicht is de waarheid wat har voor anderen???

hummetje, - 21-05-’07 19:59

Zoek al een tijdje een copy van goede qualiteit van de “666” dubbel elpee
Als iemand die heeft en het eventueel wil uploaden voor me…ik heb zelf ook nog een hoop uit die tijd.
(Maar geen Aphrodite’s Child)

RuuD, (E-mail ) (URL) - 09-07-’07 19:23

kan mij iemand helpen hoe ik in contact kan komen met de Demis Roussos fanclub ik heb nl veel muziek van hem en ook dvd’s maar ik zou hem ooit nog eens een keer live willen zien optreden.
bvd groetjes Ron uit noord-limburg

ron, (E-mail ) - 24-01-’08 23:53

wie weet of het waar is dat Demis Roussos,17 oktober in de rijnhal in arnhem komt.
Wil er graag heen, en kan ook aan kaarten komen,maar is het ook zo,want ik kan er nergens wat over
vinden.
wie kan mij wat wijzer maken, alvast bedankt

Bouk Stoelwinder

bouk, (E-mail ) - 11-06-’09 20:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.