MySpace

Er wordt wel eens aan mij gevraagd hoe ik toch aan al die 'nieuwe' muziek kom, en de meest rare bandjes weet op te duikelen. Het antwoord is simpel: ik koop en download alles wat los en vast zit en ook maar enigszins interessant klinkt. Mijn harde schijf en de planken van mijn cd-kastjes mogen dan in hun voegen kraken, er kan altijd meer bij. En om je muziekvoorraad op peil te houden, hoef je helemaal geen ingewikkelde kunstgrepen uit te halen. Zojuist kwam ik er bijvoorbeeld bij toeval achter hoe tracks zijn te rippen van MySpace. Tal van artiesten hebben een MySpace-pagina, waar ze vaak enkele tracks streaming beschikbaar hebben gesteld. Leuk natuurlijk, maar je kunt er voor de rest weinig mee.

MySpace MP3 Gopher biedt uitkomst: dit kleine, gratis programma maakt het mogelijk om de streaming tracks te rippen naar mp3-bestanden. Het werkt bijzonder eenvoudig, de applicatie hoeft zelfs niet geïnstalleerd te worden. Na het opstarten voer je het friendID in (de rij met cijfers aan het eind van het MySpace-profiel), waarna MySpace MP3 Gopher kijkt wat er op de desbetreffende pagina te vinden is. Je dubbelklikt op een van de nummers, geeft aan waar het bestand bewaard moet worden en klikt op de afspeelknop om het rippen in gang te zetten (als het converteren eenmaal loopt, kun je de muziek weer stopzetten trouwens). De ID3-tags worden automatisch ingevuld. Prachtig toch?

Het leuke aan MySpace is dat tal van bekende en onbekende namen muziek aanbieden en als je een beetje rondklikt, kom je veel leuks op het spoor. Nadeel is alleen wel dat de geripte mp3'tjes een bitrate hebben van slechts 96 kbps - ik weet niet of dat een beperking is van MySpace of van MP3 Gopher. Maar goed, de kwaliteit is net goed genoeg om er mee te kunnen leven. Download MySpace MP3 Gopher via deze site (een zipje van 112 KB). Mocht je overigens een slimmere manier hebben gevonden of muziek die ik écht eens moet horen, laat gerust een reactie achter!

peter Dinsdag 07 Augustus 2007 at 11:57 pm | | interessant

vier reacties

Leuke vondst! Werkt ie ook bij Marc Almonds my space? Keep up tha good work!

Audioscreen, (E-mail ) (URL) - 12-08-’07 00:22

Ja hoor, ook Marc valt te rippen! Zijn friendID is 97290337. Als je dit nummer invoert, kun je de tracks rippen. Tip: als er geen nummer staat, klik op Toevoegen als vriend, waarna je in de url het ID krijgt voorgeschoteld. Groetjes en bedankt voor je reactie!

Araglin, - 12-08-’07 11:42

Ik weet het niet zeker, maar zou verwachten dat die bitrate een myspace beperking is. Immers om voor henzelf nog bandbreedte over te houden zullen ze wel beperkingen moeten instellen. Daarnaast zullen de meeste artiesten het zo ook wel goed vinden.

IkEcht, (E-mail ) (URL) - 13-08-’07 15:40

Klopt, de bitrate staat vast op 96 kbps. Genoeg voor streaming doeleinden, maar net iets te karig voor thuisgebruik. Maar goed, je kunt niet alles hebben. ;-)

Araglin, - 14-08-’07 00:53
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.