Summer Darkness

De vijfde editie van Summer Darkness waart momenteel flapperend door Utrecht. Oftewel: vier dagen lang bandjes kijken en cd'tjes scoren. Het jaarlijkse gothicfestival in de Utrechtse binnenstad wordt steeds groter en professioneler en het is natuurlijk ideaal dat het praktisch bij ons om de hoek plaatsvindt. Wat weinig mensen weten, is dat de eerste dag altijd een of twee concerten gratis toegankelijk zijn.

Zo woonden vriendin Eva en ondergetekende vrijdagmiddag een optreden bij van Chamber – L'Orchestra de chambre noir in de Nicolaikerk en 's avonds een sfeervol optreden van Estampie in een redelijk gevulde Domkerk. Chamber vond ik wel aardig (met nogal slappe songteksten), maar Estampie wist me wederom te verrassen. De Duitse formatie rond multi-instrumentalist Michael Popp en zangeres Sigrid Hausen speelde voor de gelegenheid een wat rustiger set, met het accent op middeleeuwse liederen, barok- en renaissancemuziek en af en toe een uitstapje naar Oost-Europa. Het spelplezier spatte er vanaf en de exotische instrumenten lagen voor het grijpen.

Het leuke van een relatief onbekende groep als Estampie is dat de bandleden uitermate benaderbaar zijn. Ik vond zangeres Sigrid Hausen altijd nogal ongenaakbaar overkomen op het podium, maar ze bleek erg sympathiek en belangstellend te zijn toen we een praatje met haar maakten. Ze sprak bovendien verrassend goed Nederlands en werd nogal verlegen toen we haar verbaal allerlei veren in de bips staken. Vriendin Eva telt nu al de dagen af tot het concert van Estampie en L'Ham de Foc op 2 november in Enschede.

De rest van dit weekend staan optredens van in ieder geval H.E.R.R., The Crüxshadows, Inkubus Sukkubus en VNV Nation op ons programma. Het blijft alleen jammer dat folkfestival Folkwoods in Eindhoven steevast samenvalt met Summer Darkness, want ook dat lijkt me een erg leuk festival...

peter Vrijdag 10 Augustus 2007 at 11:54 pm | | concerten

twee reacties

Ja, het is weer een leuk festival. Met genoeg leuke bands in de programmering (al is de zondag wat karig qua aantal optredens). Benieuwd hoe jullie VNV en Cr?xshadows hebben gecombineerd. Nog veel plezier vandaag op de laatste dag.

IkEcht, (E-mail ) (URL) - 12-08-’07 11:13

… we zijn iets eerder weggegaan bij Cr?xshadows en daarna naar Tivoli gefietst. Het zat weliswaar vol, maar na enig vriendelijk aandringen mochten we toch naar binnen. Ik wist trouwens helemaal niet dat de Cr?xshadows zo op de electro-tour waren gegaan! Dank voor je berichtje en nu ga ik even jouw verslagen lezen… ;-)

Araglin, - 12-08-’07 11:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.