Muziek rippen van Last.fm

Al sinds jaar en dag maak ik gebruik van Last.fm om mijn digitale muziekvoorkeuren in kaart te brengen (hier mijn profiel). Een bijzonder handige dienst, maar dat mag als bekend worden verondersteld. Een van de leukste opties is dat je naar muziek kunt luisteren van je 'buren', gebruikers met ongeveer dezelfde smaak. Nog leuker wordt het als je besluit om 'subscriber' te worden. Je betaalt dan een klein bedrag per maand (2,50 euro), dat je diverse voordelen oplevert én diverse radiozenders die geheel zijn afgestemd op jouw smaak. Als ik te lui ben om muziek op te zetten, volstaat een klik op My Radio Station om alleen maar leuke muziek voorgeschoteld te krijgen (zonder reclame!). En als ik helemaal geen risico op slechte muziek lopen, dan geef ik My Loved Tracks een slinger, met alleen maar tracks die ik persoonlijk heb voorzien van een stempel van goedkeuring.

Zou het niet aardig zijn, zo vroeg ik me af, om de gedraaide nummers op de een of andere manier te rippen? Ik snuffelde wat rond, las moeilijke verhalen over StationRipper en het afvangen van geluid van je geluidskaart en stuitte uiteindelijk op de ideale applicatie: The Last Ripper (216 KB). Het programmaatje is standaard al voorzien van enkele meest gebruikte tags, maar kan net zo makkelijk overweg met je eigen radiozender. Geef aan waar de hele bups opgeslagen dient te worden (eventueel met hoesjes), voer de url in (iets als lastfm://user/Araglin/personal of lastfm://artist/Tangerine%20Dream/similarartists) en The Last Ripper neemt alles netjes op in mp3-formaat, keurig voorzien van ID3-tags. De knopjes 'Skip', 'Love' en 'Hate' werken bij mij niet, maar dat kan ook komen door Windows Vista. Als je alles tot in de puntjes wilt controleren, voeg dan tracks toe aan je Playlist en laat deze opnemen (lastfm://user/[naam gebruiker]/playlist). De verkregen m3p'tjes zijn met 128 kbps redelijk van kwaliteit, goed genoeg voor mijn mp3-speler in ieder geval. Ben je geen subscriber, dan zijn de opties wat minder talrijk, maar kun je nog steeds tal van zenders beluisteren én rippen.

peter Zondag 26 Augustus 2007 at 11:52 pm | | interessant

Eén reactie

Het werkt! Eindelijk een nummer binnen dat ik al heel lang zocht! Bedankt voor de tip!

Gentleman, - 28-08-’07 17:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.