BiteThis!

Hoewel de markt voor muziekbladen onder druk staat, weerhoudt dat uitgevers er niet van om regelmatig nieuwe tijdschriften te lanceren. Enkele maanden geleden zagen kort na elkaar wereldmuziekmagazines Beyond en Mixed het licht (nieuwe edities heb ik overigens nog niet gesignaleerd) en tot mijn verrassing zag ik dat ook Revolver weer uit de as is herrezen. Er zit blijkbaar best nog wel wat rek in de bladenmarkt. Zo heeft de kleine uitgeverij Het Redactielokaal heeft het nieuwe muziekmagazine BiteThis! onder zijn hoede genomen, een initiatief van de 19-jarige derdejaars studente journalistiek Eline van Beek. De redactie van het uit de hand gelopen schoolproject bestaat uit zeven studentes van de Utrechtse school voor journalistiek.

Van Beek beschrijft BiteThis! als een ‘cheeky’ blad, voor lezers van 18 tot 28, 'geschreven met het oor van onze generatie'. Het blad wil volgens de makers vooral het wereldje rondóm de ‘indie-scene’ beschrijven. Mensen achter de bar, stagemanagers en wellicht een backstage-verhaal. ''Waar onze ouders naar luisteren, hoe leuk soms ook, dat kennen we nu wel. En dat alle muziek al eens een keer is uitgevonden, geloven we ook wel. Een brutaal magazine, met een positieve insteek'', aldus de hoofdredactrice.

Matthijs Dierckx, uitgever van BiteThis!: “Dit is een mooi blad voor een jongere doelgroep, geen elitair muziekgewauwel. Ik wil het geen gat in de markt noemen, maar er is al veel animo. Wij kunnen dit opstarten omdat we het financieel slim aanpakken.” En slim is in dit geval een understatement, want de studentes maken het tijdschrift in hun vrije uurtjes en op vrijwillige basis. Zes keer per jaar zal er een papieren editie van BiteThis! verschijnen. Daarnaast gaat de uitgever experimenteren met een gratis digitale versie. Het tijdschrift moet op termijn ook in de betere platenzaak te vinden zijn. Wie nieuwsgierig is geworden, BiteThis! is voor 3,50 euro online te bestellen.

peter Vrijdag 31 Augustus 2007 at 12:16 pm | | overpeinzing

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.