Ambient Nights

De term 'new age-muziek' wordt nauwelijks meer gebruikt, niet in de laatste plaats vanwege het stigma van 'muziek voor zweverige mensen die geitenwollen sokken dragen'. Nee, nu luister je naar 'ambient', 'chill out' of 'lounge' - andere namen voor hetzelfde. Relaxte muziek die zo'n beetje op de achtergrond je kamer vult - en dan bedoel ik niet van dat kleffe Celtic Myst-geneuzel. DJ Alex Hephaestion heeft een groot aantal ambient-mixen online gezet die zeer de moeite waard zijn; 320 kbps, gemiddeld 80 minuten en prachtig artwork. De mixen zijn verdeeld in Ambient Dreams (ietwat uptempo), Sol Systems (behoorlijk spacy en extreem ruuuuuustig), Etni City (wereldmuziek) en Club Nights (uptempo). Het enige nadeel is misschien dat je de mixen moet downloaden via BitTorrent; een goede Torrent-client is Azareus, die je hier kunt downloaden. Ik heb inmiddels een aantal mixen binnen en ben helemaal relaxed...

peter Donderdag 09 December 2004 at 9:34 pm | | sponstijd

Eén reactie

Je hebt helemaal gelijk, lekker rustig en zeker de moeite waard. bedankt voor het uitleggen van de verschillende soorten die Hephaestion heeft, ik was maar in het wilde weg wat aan het downloaden, maar nu weet ik wat voor soort ambient ik kan verwachten van elke track. Deze muziek brengt mij in een goed humeur en is lekker als achtergrond om op te chillen.

Toasted

Toasted, (E-mail ) - 09-07-’05 17:23
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.