Pianoman

Ik was er bij en Hans van Uitdragerij ook, en hij heeft er een stukje aan gewijd. Had ik ook kunnen doen. In plaats daarvan kies ik voor de makkelijkste weg, want ik ben het helemaal met hem eens.

Ik citeer: "Het verhaal van de mysterieuze 'pianoman' die in Engeland 'aanspoelde', sprak natuurlijk tot de verbeelding. Volgens mij zijn de verfilmingsplannen vanuit Hollywood geluwd, maar theatergroep Wild Vreemd gaat er wel mee aan de haal in het stuk Mir geht’s gut. Nu heb ik de andere deelnemers niet gezien, maar ik kan me goed voorstellen dat het gezelschap hiermee het Amateur Theaterfestival Utrecht heeft gewonnen. Wat Wild Vreemd op de planken bracht in Villa Concordia (een voormalige treinwerkplaats, nu huistheater van theatergroep Aluin en atelierruimte) was namelijk erg overtuigend.

Mir geht’s gut is een erg beeldende voorstelling, waarin de aanvankelijk lamlendige sfeer in de kliniek, de hulpeloosheid van het medische team, de hectiek door de mediahype en de wanhoop van de tipgevers die menen de 'pianoman' te kennen op verrassende manier worden vertolkt. Het stuk wordt gespeeld met veel vaart en humor, maar bevat ook scènes die tot meer reflectie stemmen (bijvoorbeeld: waarom is het eigenlijk zo belangrijk om achter de identiteit van de man te komen?'). Het mooie continue pianospel droeg zeker bij aan de sfeer en de industriële omgeving van Villa Concordia vormt een mooie combinatie met de medische setting. Een aanrader dus, die je op 22 september kunt zien in het Pleintheater in A'dam. Daarna volgen voorstellingen in Tilburg, Arnhem, nogmaals Amsterdam en Breda."

(Dank Hans!)

peter Dinsdag 18 September 2007 at 12:20 am | | overig

Eén reactie

Bedankt! leuk om te lezen.
Groeten,
Susanne Schlippe Steffenson uit Denemarken

Susanne, - 25-09-’07 22:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.